Technologické podnikání - Zeman, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Tato diplomová práce se věnuje problematice technologického rozvoje podniku Zeman model. Na začátku jsou definována teoretická východiska diplomové práce. Tyto poznatky jsou využity především v analytické části, kde jsou po představení podniku provedeny analýzy – 7S, Porter a SWOT. Na základě SWOT analýzy jsou vytvořeny 3 konkrétní návrhy. Jedná se o zavedení nových technologií vakuového odlévání a 3D tisku, a také o tvorbu webových stránek. Zavedení nových technologií je doplněno o ekonomické hodnocení. Diplomová práce je zakončena harmonogramem implementace.

This master thesis is focused on the technological development of company Zeman model. At the beginning are defined the theoretical premises of this thesis. This knowledge are used mainly in the analytical part, where after introducing the company, the analyses - 7S, Porter and SWOT – are made. Based on the SWOT analysis, 3 specific proposals are created. These are the introduction of new vacuum casting and 3D printing technologies, and the creation of a website. The introduction of new technologies is accompanied by an economic evaluation. The master thesis is finished with an implementation schedule.
Technological Entrepreneurship
Keywords: Rozvoj podniku; strategická analýza; zavedení nové technologie; výroba; RC modely; Business development; strategic analysis; new technology implementations; production; RC models