Pracovněprávní vztahy z hlediska optimalizace mzdových nákladů - Zouharová, Daniela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou pracovněprávních vztahů, jejich vzniku i skončení. Zaměřuje se na vysokou fluktuaci zaměstnanců ve výrobním úseku a na náklady s tím spojené. Dále se zabývá problematickými zaměstnanci, kteří porušují povinnosti vyplývající z právních předpisů. Bakalářská práce hodnotí aktuální situaci zaměstnavatele v oblasti pracovněprávních vztahů a na základě provedené analýzy současného stavu odměňování zaměstnanců jsou navržena řešení, která vedou k optimalizaci mzdových nákladů.

The bachelor's thesis deals with issues of labor-law relations, their origin and termination. It focuses on the high fluctuation of employees in the production section and on the related costs. It also deals with problematic employees who violate legal obligations. The bachelor's thesis evaluates the current situation of the employer in the area of labor-law relations and on the basis of the analysis of the current state of remuneration of employees the solutions are proposed which lead to the optimization of wage costs.
Employment Relationship in Terms of Wage Costs Optimization
Keywords: pracovněprávní vztahy; pracovní poměr; zaměstnanec; zaměstnavatel; mzda; náklady; optimalizace; employment relationships; employment; employee; employer; wage; costs; optimization