Návrh dvouřádkového vyorávače - Matocha, Robin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem dvouřádkového vyorávače brambor. V první části jsou v rešerši popsané jednotlivé stroje pro vyorávání brambor a průzkum současných dvouřádkových vyorávačů dostupných na trhu. Následná část se zabývá výpočtem potřebného výkonu a pevnostní kontroly. Na základě výpočtů byl, v další části, vytvořen 3D model v Inventoru 2025. Poslední část prezentuje finální model vyorávače.

This bachelor thesis deals with the design of a double row potato harvester. In the first part, the research describes the different potato harvester machines and a survey of the current two-row potato harvester available on the market. The following section deals with the calculation of the required performance and strength checks. Based on these calculations, a 3D model was created using Autodesk Inventor 2025. The last part prezents the final model of the potato harvester.
Design of two rows digger
Keywords: Vyorávač brambor; požadovaný výkon; konstrukční návrh; vyorávání; Potato harvester; required performance; engineering design; ploughing