Zaměření části údolí potoka Lubě (k. ú. Malhostovice, Skalička, Nuzířov) - Jirásek, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Cílem této bakalářské práce je polohopisné a výškopisné zaměření tachymetrickou metodou části údolí potoka Lubě a vyhotovení tachymetrického plánu v měřítku 1:500. Výsledný tachymetrický plán je připojen do referenčních geodetických systémů S-JTSK a Bpv. Výstupem práce byly data připravená pro předání k tvorbě DMT ve formě upravené trojúhelníkové sítě. Vypracovaný tachymetrický plán splňuje normy ČSN 01 3410 a ČSN 01 3411.

The aim of this bachelor thesis is planimetry and altimetry measuring tacheometric method part of valley Lubě stream and copy tacheometric plan in scale 1:500. Resultant tacheometric plan is connected to references geodetic systems S-JTSK and Bpv. Output of work was data ready to handover for create DMT at form edit triangulated network. Elaborate of tacheometric plan meets standards ČSN 01 3410 and ČSN 01 3411.
Surveying of stream Lubě between Skalička and Malhostovice
Keywords: GNSS; tachymetrický plán; výškopis; polohopis; TIN; GNSS; tacheometric plan; altimetry; planimetry; TIN