Chytré čerpadlo na čerpání vody z nádrže - Janík, Vladimír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Tato práce se věnuje realizaci systému pro měření množství vody v nádrži za použití 12V čerpadla. Celý systém je řízen mikrokontrolérem ESP32. Úvod práce se věnuje teoretickému rozboru různých principů měření výšky hladiny kapalin. Další část se věnuje postupu vlastní konstrukce měřícího zařízení a jeho teoretickému rozboru. Poslední část práce se zabývá řízením čerpadla a jednotlivými funkcemi, které toto řízení zajišťují. K realizaci zařízení byl vybrán ultrazvukový snímač vzdálenosti AJ-SR04M . Z jeho údajů se počítá objem vody v nádrži. Mikrokontrolér ESP32 zajišťuje řízení systému přes webové rozhraní. Celý systém byl zrealizován a otestován pro měření objemu vody a jejího čerpání v IBC kontejneru. }

This thesis deals with the implementation of a system for measuring the amount of water in the tank using a 12V water pump. The whole system is controlled by the ESP32 microcontroller. The introduction deals with the theoretical analysis of various principles of measuring the level of liquids. The next part deals with the procedure of the construction of the measuring device and its theoretical analysis. The last part of the work deals with the control of the pump and the individual functions that provide this control. The ultrasonic distance sensor AJ-SR04M was chosen for the implementation of the device. The volume of water in the tank is calculated from its data. The ESP32 microcontroller provides system control via a web interface. The whole system was implemented and tested to measure the volume of water and its pumping in the IBC container.
Smart water pump for water container
Keywords: Výška hladiny; laserový snímač; ultrazvukový snímač; čerpadlo; mikrokontrolér; bezpečnostní přestávka; ESP32; VL53L1X; AJ-SR04M; Water level; laser sensor; ultrasonic sensor; water pump; microcontroler; safety break; ESP32; VL53L1X; AJ-SR04M