Hodnocení výkonnosti podniku - Svobodová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení výkonnosti podniku s využitím konceptu Balanced Scorecard. V teoretické části je vymezen pojem výkonnost podniku a popsána metoda Balanced Scorecard. V analytické části je zhodnocena současná situace společ-nosti DINA-HITEX, spol. s.r.o. prostřednictvím vybraných analytických metod a v závěru práce je vypracován návrh implementace konceptu Balanced Scorecard do této společnosti. V návrhové části jsou stanoveny strategické cíle zvolených perspektiv, je sestavena strategická mapa, rozpočet, časový harmonogram implementace projektu a zhodnocení přínosů zavedení této metody do podniku.

The thesis is focused on the evaluation of business performance using the Balanced Scorecard concept. The theoretical part defines the concept of business performance and describes the method of Balanced Scorecard. In the analytical part is being assessed the current state of the company DINA-HITEX, spol. s.r.o. through selected analytical methods. Subsequently, as a conclusion of the thesis, is drafted implementation of the Balanced Scorecard concept to this company. In this section are draw up strategic goals of selected perspectives, strategic map, budget, time schedule of the project implemen-tation and evaluation of the benefits of adopting this method to the enterprise.
Evaluation of the Performance of the Firm
Keywords: Balanced Scorecard; DINA-HITEX; koncept; strategická mapa; strategické cíle; měřít-ka; strategické akce; perspektivy (finanční; zákaznická; interních procesů; učení se a růstu); implementace; strategie.; Balanced Scorecard; DINA-HITEX; concept; strategic map; strategic goals; bench-marks; strategic actions; perspectives (financial; customer; internal processes; learning and growth); implementation; strategy.