Studium vztahu mezi strukturou a vlastnostmi derivátů diketopyrolopyrolů - Vrchotová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2011)
Tato diplomová práce je zaměřena na studium nových perspektivních organických molekulárních materiálů. Součástí práce je teoretická část, která je zaměřena na možnosti využití organických materiálů v optických a elektronických prvcích s ohledem na deriváty diketopyrolopyrolu. Cílem experimentální práce byla příprava roztoků, tenkých vrstev a prototypů tenkovrstvých elektronických prvků z vybraných derivátů diketopyrolopyrolu a jejich optická a elektrická charakterizace. Získané výsledky jsou vyhodnoceny z hlediska potenciální aplikace v organické elektronice.

This master´s thesis deals with new perspective organic molecular materials. A theoretical part contains search themed on organic materials for optical and electronic devices with emphasis on diketopyrrolopyrrole derivatives. The aim of the experimental part was preparation of solutions, thin layers and prototypical planar electronic components from chosen diketopyrrolopyrrole derivatives and their optical and electric characterization. Obtained results are interpreted with perspective on application in organic electronic.
Study of structure-property relationship of diketopyrrolopyrrole derivatives
Keywords: Organická fotovoltaika; organické polem řízené tranzistory; molekulární materiály; diketopyrolopyrol.; Organic photovoltaic; organic field effect transistors; molecular materials; diketopyrrolopyrrole.