Modelování procesů zvoleného rámce pro komplexní řízení podnikové informatiky v ARIS Designer - Štanglica, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá modelováním procesů zvoleného rámce pro komplexní řízení podnikové informatiky s využitím nástroje ARIS Designer. Čtenář je nejprve uveden do problematiky procesního řízení podniku a modelování procesů. V další části práce jsou představeny některé notace a způsoby modelování procesů a poté blíže popsána metodika a nástroje ARIS. Dále se práce zaměřuje na několik rámců pro řízení podnikové informatiky a poté je podrobněji popsán rámec ITIL a jeho procesy, které budou v rámci práce modelovány. Ve druhé polovině se práce věnuje samotné tvorbě modelu procesů rámce ITIL.

This master's thesis deals with modeling of processes of the selected framework for complex management of business informatics using ARIS Designer tool. The reader is introduced into problematics of process approach to business management and process modeling. The next part of this master's thesis introduces some notations and approaches to process modeling and then closer describes the ARIS methodics and tools. The next part of this document focuses on a few frameworks for business IT management and closer describes the ITIL framework and its processes. The second half of this master's thesis describes creation of the model of ITIL framework processes.
Processes Modeling of Selected Framework for Complex Management of Business Informatics in ARIS Designer
Keywords: Procesní řízení; Procesní modelování; UML; BPMN; ARIS; TOGAF; CobiT; ITIL; Process Management; Process Modeling; UML; BPMN; ARIS; TOGAF; CobiT; ITIL