Statická analýza zastřešení konstrukce - Meissnerová, Sabina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Bakalářská práce se zabývá statickou analýzou zastřešení mateřské školy a porovnáním více výpočtových modelů. Model byl vytvořen podle poskytnutých podkladů v programu Dlubal RFEM 6.01. Zatížení konstrukce bylo provedeno dle platných norem. Vytvořené modely byly posouzeny na mezní stav únosnosti, u kterého byly výsledky porovnány s ručním výpočtem, a na mezní stav použitelnosti.

This bachelor thesis deals with analysis of roof of a nursery school and comparing few calculation models. Model was created according to provided foundations in program Dlubal RFEM 6.01. The load of the contruction was created due to valid norms. Created models were evaluate to limit state of load capacity, where the results were compared with manual calculation and on limit state of usability.
Static analysis of the roof structure
Keywords: Dřevěná konstrukce; model; střecha; krov; zatížení; kombinace; analýza; Timber structure; model; roof; roof truss; load; combinations; analysis