Textový editor v prostředí FLASH - Pejla, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá rozborem textových editorů integrovaných do webového prohlížeče a tvorbou nového open-source editoru v prostředí Flash. Pro implementaci je využit multiplatformní jazyk haXe a nová knihovna dostupná ve frameworku Flash od verze 10 - Flash Text Engine. Výsledkem je snadno rozšiřitelná komponenta, která umožňuje označování, editaci a základní formátování textu a práci s obrázky. Editor pracuje s dokumenty ve formátu XHTML 1.0 Transitional.

This bachelor's thesis deals with the implementation of a new open-source Flash-Based Text Editor. The theoretical part describes the most leading text editors integrated into the web browser. The source code of the component is written in multi-platform language haXe and the new Flash library - Flash Text Engine - is used. The result of the thesis is an easily extensible application that enables the user to select, edit and format texts and manipulate with pictures. The editor operates with documents in XHTML 1.0 Transitional format.
FLASH-Based Text Editor
Keywords: WYSIWYG editor; textový editor; haXe; Flash; ActionScript 3.0; Flash Text Engine; FTE; XHTML; XML Range; WYSIWYG editor; text editor; haXe; Flash; ActionScript 3.0; Flash Text Engine; FTE; XHTML; XML Range