Revitalizace ramene řeky Váhu - Grand, Stanislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Diplomová práca sa zaoberá revitalizáciou mŕtveho ramena rieky Váh, ktoré čelí problémom kolísajúcej hladiny, nevhodných podmienok pre rybiu populáciu a nedostatočnej kapacity pre odber do priľahlého rybníka. Súčasťou práce je popis všeobecných charakteristík územia a súčasný stav ramena, nasleduje návrh úprav a technického objektu na vtoku do ramena a hydrotechnické výpočty týkajúce sa technického objektu, výkopových prác a doby vyprázdnenia ramena.

The diploma thesis deals with restoration of dead-end meander of the Váh river, which is facing problems with fluctuating water level, inappropriate conditions for fish population and insufficient capacity for water withdrawal to adjacent pond. The thesis consists of description of general characteristics of the area and current state of the dead-end meander, followed by the design of modifications within the meander and technical object at the inlet and hydrotechnical calculations concerning the technical object, excavation works and the time of emptying the meander.
Revitalization branch of the river Vah
Keywords: Revitalizácia; mŕtve rameno; rieka Váh; Restoration; dead-end meander; Váh river