Výpočet chodu sítě a návrh nastavení distanční ochrany pro vedení 110 kV - Jasenský, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Bakalářská práce výpočet chodu sítě a návrh nastavení distanční ochrany pro vedení 110 kV seznamuje s teorií výpočtu ustáleného chodu, zkratových poměrů a návrhem nastavení distanční ochrany. V teoretické části je proveden příklad výpočtu jednoduchého vedení pro ukázku metody výpočtu. V praktické části je proveden výpočet ustáleného chodu a zkratových poměrů. Zkratové poměry jsou vypočítány pro provoz jednoho a paralelní provoz transformátorů v Otrokovicích. Pomocí vypočítaných počátečních souměrných rázových výkonů z výpočtu zkratových poměrů je ověřena zkratová odolnost všech rozvoden. Praktická část seznamuje s nastavením distanční ochrany od firmy ABB REL 316*4 a kompenzací při zemních zkratech. Výpočtem ustáleného stavu a zkratových poměrů byl navržen základní provozní stav sítě, pro který je proveden návrh nastavení distanční ochrany.

Bachelor thesis load flow calculation and design of distance protection relay settings of 110 kV overhead line acquaints with the theory calculation of steady operation, short-circuit conditions and a proposal setting the distance protection. The theoretical part is made an example of a simple calculation to show leadership methods of calculation. The practical part is a calculation of steady operation and short-circuit conditions. Short-circuit ratios are calculated for a single operation and parallel operation of transformers in Otrokovice. Calculated using the initial shock symmetrical output from the calculation of short-circuit conditions is verified by short circuit resistance of substations. The practical section setting the distance protection ABB REL 316*4 and compensation earth faults. Calculation of steady state and short-circuit conditions designed basic operational state of the network, for which the design of a distance protection relay settings.
Load Flow Calculation and Design of Distance Protection Relay Settings of 110 kV Overhead Line
Keywords: ustálený chod; zkratová odolnost; zkrat; zkratový proud; zkratový výkon; impedance; ČSN EN 60909; elektrická síť; zkratová impedance; paralelní provoz transformátorů; počáteční souměrný rázový proud; počáteční souměrný rázový výkon; distanční ochrana.; steady state; short-circuit resistence; short-circuit; short-circuit current; short circuit performance; impedance; IEC 60909; electrical network; short-circuit impedance; parallel working transformer; initial short-circuit current; initial short circuit performance; distance protection relay.