Statické řešení dílčí části železobetonové konstrukce - Martinek, Ivo (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Bakalářská práce se zabývá statickým řešením části monolitické železobetonové konstrukce. Vybraný nosný železobetonový rám a stropní deska jsou modelovány jako jednoduché dvourozměrné konstrukce, zatížené účinky stálých a proměnných zatížení dle konkrétních požadavků projektové dokumentace. Následuje vyšetřování vnitřních sil metodou konečných prvků pomocí výpočetního programu a ověření výsledků statické analýzy ručním výpočtem. Závěr práce je věnován dimenzování výztuže vybraných železobetonových prvků dle platných předpisů a také výkresové dokumentaci.

This bachelor thesis deals with a structural analysis of a selected reinforced concrete structure part. The load-bearing frame and slab are both designed in the same way as simple two-dimensional models. Dead and live loads are taken into consideration following the exact project instructions. A finite element analysis software is then used for modelling and structural analysis and some internal forces are later verified using hand calculation. The final part of this thesis deals with reinforcement designing and structural drawings.
Multifunctional Object - Analysis of Selected Parts
Keywords: nosná železobetonová konstrukce; stropní deska; železobetonový rám; zatížení; vnitřní síly; metoda konečných prvků; dimenzování; load-bearing reinforced concrete structure; slab; reinforced concrete frame; load; internal forces; finite element method; design