Návrh zabezpečení finančních transakcí v elektronickém bankovnictví - Valina, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2007)
Bakalářská práce analyzuje elektronické bankovnictví z hlediska využití a použitých technologií a z hlediska bezpečnosti. Nabízí srovnání konkrétních typů elektronického bankovnictví používaných v současné době. Nedílnou součástí je analýza možných hrozeb při používání elektronického bankovnictví a také návrh řešení, který upravuje interakci mezi bankou a klientem a navrhuje jejich chování, za účelem minimalizace bezpečnostních rizik.

Bachelor’s thesis analyses electronic banking in the term of utilization, used technologies and with respect to security. It shows comparison of concrete types of electronic banking, which are being used at present. Analysis of possible risk by using electronic banking and solution proposal, which sets up interaction between bank and its client and makes behavior proposal for minimizing of security risks are integral part of this bachelor’s thesis.
Financial transaction security in electronic banking proposal
Keywords: Elektronické bankovnictví; internetové bankovnictví; phishing; zabezpečení počítače; bezpečná práce s internetem; spyware; Electronic banking; internet banking; phishing; secure usage of computer; internet security; spyware