Prověření slabých míst v ochraně dat vybrané firmy - Strachová, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením stavu bezpečnosti v oblasti ochrany dat dílčí části informačního systému zvolené komerční firmy menší velikosti. Ve své práci zkoumám stav zabezpečení a zavedená bezpečnostní opatření a snažím se odhalit reálné nebo potenciální zranitelnosti. Na základě analýzy provedené dotazováním, využitím metodiky asistovaného zhodnocení a metodou vyhledání zranitelností automatizovaným nástrojem, navrhuji vylepšení zabezpečení. Teoretická část bakalářské práce poskytuje úvod k tématu ochrany dat a vymezuje základní související pojmy.

The bachelor thesis deals with security assessment in the area of data protection of a part of the information system in a selected company. In my thesis, I examine the security status and security controls in place and try to detect actual or potential vulnerabilities. Based on an analysis performed by means of interviews, using assisted assessment methodology and automated vulnerability-finding method, I suggest security enhancements. The theoretical part of the thesis provides an introduction to the topic of data protection and defines the basic related terms.
Vulnerability Analysis of Data Protection in Selected Company
Keywords: bezpečnost IS/ICT; hodnocení zranitelností; informační bezpečnost; Nmap; ochrana dat; skenování zranitelností; Tenable.io Web Application Scanner; zranitelnost; IS/ICT security; vulnerability assessment; information security; Nmap; data protection; vulnerability scanning; Tenable.io Web Application Scanner; vulnerability