Hodoor – elektronický docházkový systém - Predný, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Tato práce se zabývá problematikou evidence docházky. Cílem práce bylo navrhnout řešení a následně vytvořit hardwarový terminál elektronického docházkové systému. Docházkový systém je založen na nejnovějších webových technologiích s použitím hardwarového mini-počítače Raspberry Pi. Budoucí použití zařízení je možné jak pro domácí, tak pro komerční účely. Systém byl distribuován pod štítkem Open Source. Výsledkem práce je fyzický prototyp klientského terminálu založeného na platformě Raspberry Pi, aplikace terminálu založená na technologií Electron a webová aplikace komunikující se serverovým řešením.

This thesis deals with the issue of attendance recording. The aim of the thesis was to design a solution and then create a hardware terminal for the electronic attendance system. The whole system is based on the latest web technologies using the Raspberry Pi hardware, for the client terminal. Future use of the device is possible for both home and commercial use. The whole system was distributed globaly as Open Source project. The result of thesis is a physical prototype of a client terminal, based on the Raspberry Pi platform, Electron based application for terminal and a web application communicating with the server solution.
Hodoor – electronic attendance system
Keywords: Elektronický docházkový systém; evidence docházky; Raspberry Pi; Linux; Rasbian; webová aplikace; front-end; back-end řešení; HTML; CSS; JavaScript; Python; server-klient; Electron; Bootstrap framework; Open Source.; Electronic attendance system; attendance registration; Raspberry Pi; Linux; Rasbian; web aplication; front-end; back-end solution; HTML; CSS; JavaScript; Python; server-client; Electron; Bootstrap framework; Open Source.