Realizace digitálního osciloskopu - Kulig, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Následující práce je zaměřená na návrh digitálního osciloskopu. Vstupní obvody však budou řešeny analogově. Pro rychlé zpracování digitální dat z výstupu A/D převodníků bude použit obvod DSP (od firmy Texas Instruments). Komunikaci s uživatelem zajistí LCD displej s dotykovým panelem. Výstupem by mělo být plně funkční zařízení, umožňující měření průběhu napětí v rozsahu desítek mV až desítek V s kmitočtovým rozsahem od stejnosměrného signálu do kmitočtu desítek MHz.

This work is focused to digital handheld oscilloscope. Input circuits are solved by analog devices. DSP (Texas Instruments company) will be used for fast processing of signals from output A/D convertors. LCD display with touch screen is used for interaction with user. The result will be fully functional device. It would measure voltage waveforms within the scope from tens mV to tens V with transmission bandwith from direct-current signal up to tens of MHz
Realization of digital oscilloscope
Keywords: Vstupní obvody; A/D převod; DSP; LCD displej; dotykový panel; osciloskop.; Input circuits; A/D convertor; DSP; LCD; touch screen; oscilloscope.