Technologie výroby uhlíkových kompozitů lisováním za tepla - Přikryl, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá kompozitními materiály se zaměřením na kompozity vyztužené uhlíkovými a skelnými vlákny. Předmětem práce je studium složení a výroby součástí z kompozitních materiálů, které se odráží ve výsledných mechanických vlastnostech, kvalitě výrobku i v celkovém výrobním času. Praktická část se věnuje dvěma konkrétním technologiím využívající prepregy, a to s vytvrzením v autoklávu a metodou lisování za tepla.

This master’s thesis deals with the composite materials and especially aims on the carbon and glass fiber composites. It points out different composition types and manufacturing methods which reflect in the different mechanical properties, final quality of the manufactured part and also in the manufacturing time. The practical part includes two particular manufacturing methods using prepregs, one cured in an autoclave and one by hot compression moulding.
Technology of manufacturing of carbon fibre composites by hot forming
Keywords: kompozitní materiál; uhlíková vlákna; skelná vlákna; karbon; prepreg; autokláv; lisování za tepla; composite material; carbon fiber; glass fiber; prepreg; autoclave; thermal compression moulding; hot forming