Kontrola zobrazení textu ve formulářích - Moravec, Zbyněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Cílem této práce je kontrola správného zobrazení textů tlačítek na fotografiích displeje. Tyto fotografie obsahují různá zkreslení, která jsou komplikací pro následné rozpoznávání grafických elementů v obraze. Práce popisuje několik přístupů detekce formulářových tlačítek, dále popisuje implementovanou detekci, která využívá popisu tvarů kontur. Na takto nalezených tlačítkách je poté provedeno rozpoznání samotných vad zobrazení. Práce se také zaobírá automatickým výběrem nejkvalitnější fotografie k dokumentačním účelům.

Purpose of this thesis is the quality check of correct button text display on photographed monitors. These photographs contain a variety of image distortions which complicates the following image graphic element recognition. This paper outlines several possibilities to detect buttons on forms and further elaborates on the implemented detection based on contour shapes description. After buttons are found, their defects are detected subsequently. Additionally, this thesis describes an automatic identification of picture with the highest quality for documentation purposes.
Quality Check of Text in Forms
Keywords: Houghova transformace; mean-shift; morfologické operace; konvoluční filtry; OCR; kontura; tvar; hodnocení kvality obrazu; OpenCV; C#; REST; Confluence; Hough transform; mean-shift; morphological operators; convolution filters; OCR; contour; shape; image quality assessment; OpenCV; C#; REST; Confluence