Návrh podnikatelského konceptu startupu zabývajícího se automatizací a modernizací sportovišť - Franc, Štěpán (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Diplomová práce se zaměřuje na zpracování životaschopného a škálovatelného konceptu podnikání zabývající automatizací a modernizací sportovních zařízení. Teoretická část obsahuje literární rešerši zaměřující se na pojetí problematiky a metodologie u startupů a popis vybraných analyticko-výzkumných metod, které jsou pak následně použity v analytické části. Analytická část je zaměřena na validaci podnikatelské myšlenky s využitím metody Lean Canvas a provedení dalších analýz podnikatelského prostředí. Návrhová část obsahuje zvolenou strategii pro začínající startupový podnik, obchodní model a minimální životaschopný produkt s možností následného škálování u zákaznických segmentů.

The diploma thesis focuses on the processing of a viable and scalable business concept dealing with the automation and modernization of sports fields. The theoretical part contains a literary framework focusing on the concept of the problem and methodology in start-ups and a description of selected analytical-research methods, which are then used in the analytical part. The analytical part focuses on validating the business idea using the Lean Canvas method and conducting further analyses of the business environment. The proposal part contains the chosen strategy for the start-up business, the business model and the minimum viable product with the possibility of subsequent scaling with customer segments.
The Business Concept of Start-up Dealing with Automation and Modernization of Sports Fields
Keywords: Automatizované sportoviště; kvalitativní průzkum zákazníků; analýza podnikatelského prostředí; Lean Canvas; minimální životaschopný produkt; Automated sport field; qualitative customer research; analysis of the business environment; Lean Canvas; minimum viable product