Deferred Shading - Starý, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Práce se zabývá problematikou návrhu a implementace výukového programu pro demonstraci techniky deferred shading a jejich možností. Intuitivní a interaktivní formou se snaží vysvětlit principy osvětlování a stínování pouze viditelných pixelů obrazu na základě atributové mapy vytvořené při rasterizaci geometrie. Zpracování geometrie je tedy kompletně odděleno od samotného procesu stínování.

Work deals with design and implementation a tutorial for demonstration deferred shading technique and its possibilities. It explains lighting and shading principles in intuitive and interactive way. Deferred shading is a technique which determines pixel color after the geometry rasterization of the entire scene. In other words the processing of geometry does not interfere with the shading process.
Deferred Shading
Keywords: Zpožděné stínování; osvětlení; stínování; metodika výuky; výukový program; vykreslovací řetězec; demonstrace; atributová mapa; Deferred shading; rendering pipeline; lighting; shading; methodology of education; demonstration; tutorial; g-buffer; geometry buffer; fat buffer