Krematorium ve Žďáru nad Sázavou - Polnický, Vít (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Diplomová práce se zabývá návrhem krematoria v katastru obce Žďár nad Sázavou. Práce obsahuje projektovou dokumentaci, technickou zprávu, tepelně technické posouzení, posouzení detailů ve 2D teplotním poli, požárně technickou zprávu, statický výpočet železobetonové konstrukce, zpětné získávání tepla.Navržený objekt má dvě nadzemní podlaží. Zastavěná plocha je 587 m2. Navržený objekt má ploché vegetační střechy.Objekt je rozdělený do třech provozních částí.

The thesis deals with the design of the crematorium located in the municipal land registry of the city of Žďár nad Sázavou. The thesis contains design documentation, technical report, thermal technical appraisal, details of 2D technical field, fire technical report, structural analysis of reinforced concrete structure, heat recovery.The proposed project has two floors.The build-up area is 587 m2. The proposed project has green roof. The building is divided into three working parts.
Crematorium in Žďár nad Sázavou
Keywords: krematorium; smuteční síň; kremační pec; pohledový beton; zelená (vegetační) střecha; zpětné získávání tepla; základová deska; crematorium; funeral chapel; cremation furnace; fair-faced concrete; green roof; heat recovery; foundation slab