Mapování elektromagnetických polí v GIS - Kačmařík, Ivo (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Cílem diplomové práce bylo zmapování elektromagnetických polí a zpracování naměřených dat pomocí geografického informačního systému ArcView 9.2 a jeho nadstaveb. Pro účel zpracování diplomové práce byl školou poskytnut software ArcView 9.2 s příslušnými nadstavbami. Mapy elektromagnetických polí jsou vytvořeny na základě praktických měření v okolí budovy fakulty. Geografické zaměření dané lokality a měřicích bodů je provedeno pomocí stanice GPS. Pro vytvoření map a další zpracování dat v programu ArcView bylo využito nadstaveb Spatial Analyst, Geostatistical Analyst a 3D Analyst.

The aim of this Master’s Thesis was mapping of electromagnetic fields and processing of measured data using ArcView 9.2 and its extensions. Software ArcView 9.2 with extensions was provided by university to create this Master’s Thesis. Maps of electromagnetic fields are created from measured data in the neighborhood of the faculty building. Measurement of geographic position of measuring points is realized by GPS. For creation of maps and further analysis in ArcView, ArcGIS extensions - Spatial Analyst, Geostatistical Analyst and 3D Analyst were used.
Mapping of electromagnetic fields in GIS
Keywords: Mapa elektromagnetických polí; GIS; Spatial Analyst; Geostatistical Analyst; 3D Analyst; Map of electromagnetic fields; GIS; Spatial Analyst; Geostatistical Analyst; 3D Analyst