Rodinný dům - Mikač, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Tématem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace samostatně stojícího rodinného domu ve městě Vsetíně. Stavební pozemek se nachází v lokalitě Stará Cesta, která je uzemním plánem města určena k výstavbě objektů pro individuální bydlení. Objekt leží na parcele číslo 5379/2. Objekt je navržen jako nepodsklepený, se dvěma obytnými nadzemními podlažími. Půdorysné rozměry 1NP i 2NP budou 12,81 x 8,32 m + terasa v 1NP. Celková výška objektu ve hřebeni bude 8,51 m. Střecha je sedlová se sklonem 40°. Objekt bude založen na základech ze ztraceného bednění. Svislé nosné konstrukce budou vyzděny z tvárnic Porotherm 24 P + D. Vodorovné konstrukce budou tvořeny skládanými stropy Porotherm. Střešní konstrukce bude tvořena dřevěným krovem. Fasáda bude obložena keramickými pásky Terca Klinker. Střešní plášť bude z předzvětralého titanzinku.

The theme of the bachelor thesis is design documentation detached house in Vsetin. The building site is located in the Stara cesta, which is the city plan for the construction of buildings for individual housing. The building is located on plot number 5379/2. The building is designed as two floors and no cellarage. The floor plan dimensions will be 12,81 x 8,32 metres + terrace in the 1st floor. Overall height of the building will be 8,51 meters at the ridge. The building has gabled roof with a slope of 40 degrees. The basement is formed by the permanent formwork. The vertical framework beams are built of Porotherm 24 P + D. The horizontal framework beams are built of Porotherm and make the ceiling. Roof structure will consist of a wooden frame. The facade will be lined with ceramic tapes Terca Klinker. Roof deck will be Pre-patinated Titanzinc sheet.
Single-family house
Keywords: Rodinný dům; terasa; galerie; sedlová střecha; ztracené bednění; dřevěný krov; systém Porotherm; titanzinkový plech; obklad Terca Klinker.; Family house; terrace; gallery; gabble roof; permanent formwork; timber roof truss; Porotherm system; Titanzinc sheet; ceramic slip tiling Terca Klinker.