Návrh nástroje pro automatizované integrační testování - Odrobinová, Lucia (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Diplomová práca sa zameriava na tvorbu nástroja pre automatizované integračné testovanie pre vybranú spoločnosť. Cieľom tohto nástroja je detekcia a reportovanie dátových zmien, ktoré mohli nastať počas vývoja softvéru pri upravovaní jeho databázovej schémy. Takáto automatizácia detekcie dátových zmien prináša spoločnosti množstvo benefitov. Nástroj je implementovaný v programovacom jazyku C#, ktorý umožňuje objektovo orientované programovanie, s použitím softvéru Microsoft Visual Studio Community 2019. Vzhľadom na prácu nástroja nad Microsoft SQL Server databázou bol pri jeho implementácii využitý Entity Framework, ktorý zabezpečuje objektovo-relačné mapovanie.

The diploma thesis focuses on the development of an automated integration testing tool for a company. The tool is employed to detect and report data changes that may have been caused by the modification of a database schema during the development of a software. This automation of recognizing data changes brings many advantages to the company. The tool has been developed using the C# programming language, which supports object-oriented programming, using the Microsoft Visual Studio Community 2019 software. Since the tool works with the Microsoft SQL Server database, Entity Framework, an object-relational mapping framework, has been used during the implementation of the tool.
Design of Automated Integration Testing Tool
Keywords: automatizované integračné testovanie; objektovo orientované programovanie; programovací jazyk C#; Entity Framework; automated integration testing; object-oriented programming; C# programming language; Entity Framework