Návrh automatizovaného terária - Heczko, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Práce se zabývá návrhem terária pro chov užovky červené. Toto terárium bude automatizováno pomocí programovatelného automatu Siemens LOGO!. Hlavní náplní práce je návrh terária samotného včetně popisu koncepce, volby komponent a rozboru řídicího programu. K tomu bylo použito základů teorie logického řízení a programování v jazyku funkčních bloků. Následně byl systém automatizace terária sestaven a testován v reálných podmínkách.

The thesis deals with the design of automated terrarium for breeding corn snake. The terrarium will be automated using programmable logic controller Siemens LOGO!. The design of the terrarium, including a description of the concept, selection of components and description of the control program is the main goal of the presented work. The basic theory of logical control and FBD programming were used for our purpose. The automation system was constructed and tested in real conditions finally.
Design of automated terrarium
Keywords: automatizované terárium; logické obvody; Siemens LOGO!; PLC; FBD; automated terrarium; logic circuits; Siemens LOGO!; PLC; FBD