Stanovení kvality a analýza pletysmografického signálu - Trnková, Simona (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Tato práce se zabývá pletysmografickými signály, jejich snímáním chytrými telefony, charakteristikou, typy šumu, kvalitou a analýzou. Cílem je návrh algoritmu pro stanovení kvality pletysmografických signálů a jeho otestování pomocí analýzy pletysmografických signálů, které jsou snímané kamerami chytrých telefonů.

This work focuses on the PPG signals, data acquisition using smartphones, signal characteristic, types of noise, quality estimation and analysis. The aim of the work is to design the alghoritm to signal quality estimation and test this alghoritm using analysis of PPG signals acquired by smartphones.
PPG signal quality estimation and analysis
Keywords: Fotopletysmografie; pulsní vlna; tepová frekvence; zpracování signálu; Matlab; šikmost; špičatost; Photoplethysmography; pulse wave; heart rate; signal processing; Matlab; skewness; kurtosis