Zařízení pro záznam dat na paměťovou kartu - Čaloun, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá návrhem zařízení pro záznam dat s využitím programovatelného hradlového pole. V práci je popsán princip komunikačních protokolů použitých pro komunikaci s paměťovou kartou. V další části je popsán výběr jednotlivých rozhraní, komunikačních protokolů a popsán návrh zařízení pro ukládání dat. Poslední část práce je zaměřena na návrh aplikace pro dlouhodobý sběr dat.

This work deals with design of devices for recording data using programmable gate array. The paper describes the principle of communication protocols used for communication with a memory card. The next part describes the selection of different interfaces, communication protocols and describes the design of data storage devices. The last part is focused on design of application for long time data collection.
Device for recording data on memory card
Keywords: FPGA; SD karta; SPI; UART; VHDL; FPGA; SD card; SPI; UART; VHDL