Vzduchotechnika kulturního domu - Prouza, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Cílem bakalářské práce je návrh vzduchotechniky kulturního domu. Byla navržena dvě zařízení rovnotlakého systému větrání a chlazení. Jsou navrženy centrální vzduchotechnické jednotky doplněné o systém split a fancoil, pro odvod zbylé tepelné zátěže. První zařízení je navrženo pro foyer s přilehlým hygienickým zázemím a druhé je navrženo pro školící sál. Teoretická část je zaměřena na vzduchové systémy klimatizace.

Aim of this thesis is to design a ventilation system of the culture house. It was designed two devices equal pressure ventilation and cooling. They are designed central air handling units, complemented by a split system and fan coil units, drain remaining heat load. The first device is designed for foyer with the adjacent sanitary facilities serving and the second one is designed for training hall. The theoretical part is focused on air systems of air condition.
Ventilation of culture house
Keywords: Kulturní dům; školící sál; foyer; hygienické zázemí; větrání a chlazení; vzduchové systémy klimatizace; tepelné ztráty a zisky.; Culture house; training hall; foyer; sanitary facilities; ventilation and cooling systems; air systems of air condition systems; heat losses and gains.