Pevnostní výpočet a optimalizace skříně válcového drtiče zrna S 900 - Konečný, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá pevnostní kontrolou skříně válcového drtiče zrna s cílem určení poddimenzovaných či předimenzovaných částí rámu a jejich následnou optimalizací. Jedná se o novou koncepci šroubovaného rámu. Kontrola spočívá ve statické analýze rámu drtiče, která je provedena pomocí metody konečných prvků.

This thesis deal with stress control of frame of crushing mill of grain with the aim of defining and consequent optimalization of undersized and overlarge parts of the construction. This frame is screwed assembly. Control is static analysis of frame. This analysis use Finite Element Method.
Stress check and opimization of frame of crushing mill of grain S 900
Keywords: Válcový drtič; rám; střižná síla; metoda konečných prvků; Crushing mill; frame; shearing force; Finite Element Method