Komunikační síť ve firmě - Sychra, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Tato práce se zabývá dostupnými komunikačními technologiemi a jejich možným využitím ve firmách. Při návrhu komunikační sítě je třeba mít přehled o typech a trendech komunikačních technologií. Z této široké škály nabízených technologií je důležité vybrat právě tu kombinaci, která bude pro dané prostředí vyhovující svou spolehlivostí a výkonem, a zároveň cenově úměrná požadavkům na ni kladenou.

This work deals with accessible communications technologies and their possible usage in firms. It is necessary to have a survey about types and trends of communications technologies at proposal of communications network. It is important to choose the combination that is suitable with its reliability, achievement and price.
Net for communication in a company
Keywords: Komunikační síť; bezdrátová komunikace; přenosová rychlost; IP telefonie.; Communications network; wireless communication; transfer rate; voice over IP.