Rodinný dům s advokátní kanceláří - Eryshova, Natalia (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Předmětem bakalářské práce je novostavba rodinného domu s advokátní kanceláří v Brně. Objekty se nachází v katastralním území Brno - Komín. Rodinný dům má půdorys tvaru dvou překrývajících se čtverců s malým obdélníkovým výběžkem. Dům je funkčně navržen pro čtyřčlennou rodinu s komfortním dispozičním uspořádáním. Rodinný dům má dvě nadzemní podlaží, dále je dvougarážní, nepodsklepený, zastřešený sedlovou střechou s dřevěným vazníkovým krovem. Advokátní kancelář je součástí rodinného domu a skládá se z jedné kanceláře a hygienického zázemí. Konstrukční systém objektů je obousměrný. Svislé nosné konstrukce jsou z tvárnic autoklávovaného pórobetonu kategorie I. Vodorovné konstrukce v rodinném domě jsou montovaná konstrukce pro stropy, která se zhotovuje na stavbě z ŽB nosníků, pórobetonových vložek, vyztužení, monolitické zálivky. Projekt byl zpracován v programu ArchiCad, 3D model v programu Lumion.

The main theme of Bachelor thesis is new-building of family house with lawyer’s office located in Brno - Komín. The house has groundplan of two overlapping squares with small rectangle part. The house is designed for family of four members and ensures comfortable living. The house consists of two floor, garage and saddle roof. Lawyre’s office is part of the house and consists of office and sanitary. Vertical load bearing constructions are made of aerated concrete blocks. Horizontal constructions are assembled constructions for ceilings and roofs that are made of reinforced beams, aerated concrete, reinforcement and monilitic filler. This project was created in programme ArchiCAD and 3D model was made in Lumion.
Detached house with lawyer's office
Keywords: Rodinný dům; advokátní kancelář; terasa; vazníkový krov; plochá střecha; nepodsklepený.; Family house; Lawyer’s office; Terrace; Truss; Flat roof; Cellarless.