Aplikace pro rozpoznání dopravních značek pro Windows Phone 7 - Dvořák, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Cílem této práce je vytvoření aplikace detekující a rozpoznávající dopravní značky pro mobilní telefony s operačním systémem Windows Phone 7. Teoretická část se zabývá vlastnostmi a historií systému Windows Phone 7, popisuje dopravní značení užívané v České republice a zkoumá metody detekce objektů v obraze. Praktická část práce obsahuje popis konkrétního řešení rozpoznávání značek ve fotografiích pořízených vestavěným fotoaparátem mobilního telefonu. Poslední část obsahuje testování funkčnosti aplikace v reálných podmínkách a zhodnocení výsledků těchto testů.

Purpose of this thesis is to create an application that detects and recognizes traffic signs for mobile phones running Windows Phone 7 operating system. Theoretical part contains information about history and characteristics of Windows Phone 7 system, traffic signs in Czech Republic and various methods of image processing. Practical part of this thesis describes particular implementation of recognizing of traffic signs in photographs taken with mobile phone built-in camera. In last part this app is tested in real-life conditions and results of these tests are evaluated.
Windows Phone 7 Application for Traffic Sign Recognition
Keywords: Windows Phone 7; mobilní telefon; dopravní značky; fotografie; detekce; segmentace; rozpoznávání; klasifikace; Windows Phone 7; mobile phone; traffic signs; photography; detection; segmentation; recognition; classification