Tepelné zpracování litiny s kuličkovým grafitem - Bořilová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Bakalářská práce se zabývá vlivem tepelného zpracování na strukturu a vlastnosti litiny s kuličkovým grafitem. V první části je vypracována teoretická rešerše, ve které jsou popsány základní vlastnosti litiny s kuličkovým grafitem a představena jednotlivá tepelná zpracování. Součástí práce je experiment zabývající se feritizačním žíháním a jeho vlivem na strukturu.

The bachelor thesis is focused on heat treatment and influence on the structure and properties of ductile iron. In the first part there is a description of the basic properties of ductile iron. Then the various types of heat treatment are presented. There is an experiment included focused on ferritisation annealing and its influence on the structure.
Heat treatment of ductile iron
Keywords: Litina; kuličkový grafit; struktura; tepelné zpracování; feritizační žíhání; Cast iron; spheroidal graphite; structure; heat treatment; ferritisation annealing