Měření posunů stavebnich objektů s využitím GNSS technologie - Dikoš, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Cílem této bakalářské práce bylo zaměření a vyhodnocení posunů na zadaných stavebních objektech. Sledovaným stavebním objektem je Královopolský tunel a Ivančický viadukt. Měření provedeno s využitím technologie GNSS statickou metodou. Zpracování poskytnutých dat z předešlých měření a naměřených dat provedeno v softwaru TBC. Z vyhodnocených dat dochází k posouzení horizontálních a vertikálních posunů.

The thesis of this bachelor's work was the measurement and evaluation of shifts on the assigned construction objects. The observed construction is Královopolský tunnel and Ivančický viaduct. The measure was done using the GNSS technology and the statical method. Assessment of the provided data from previous measurements, and measurements of the data done in TBC software. From the evaluation of the data, an assessment of horizontal and vertical shifts occurs.
Deformation surveying of structures with GNSS technology
Keywords: GNSS; TBC (Trimble business center); posuny stavebních objektů; Královopolský tunel; Ivančický viadukt.; GNSS. TBC (Trimble business center); deformations of construction objects; Královopolský tunnel. Ivančický viaduct.