Dynamická analýza konstrukce zatížená seismickým zatížením - Šnajdárková, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Práce se zaměřuje na tvorbu dvou modelů výškové konstrukce, prutový a deskostěnový. Na těchto modelech je provedena dynamická analýza. Vybraným programem je software RFEM a vymodelovanou výškovou konstrukcí mrakodrap Hearst Tower, který je zajímavý systémem diagrid po jeho obvodu. Je zde popsán postup tvorby obou modelů a problémy s tím spojené. Dynamická analýza je provedena pomocí normy ČSN EN 1998-1. Součástí je výpočet dostatečného množství vlastních tvarů, spektrální analýza a časová analýza. Výsledky jsou nakonec porovnány na vybraném bodě na obou dvou konstrukcích.

This thesis focuses on creation of two models of high-rise construction - beam and shell. A dynamic analysis is performed on these models. The selected program is RFEM software and the created high-rise construction is Hearst Tower skyscraper, which is interesting for its diagrid system around its perimeter. There is described process of creating both models and associated problems. Dynamic analysis is performed using standard EN 1998-1. There belongs calculations of sufficient number of modal shapes, spectral analysis and time analysis. Then the results are compared on selected point on the both models.
Dynamic analysis of structure with seismic loads
Keywords: dynamika; dynamická analýza; seismicita; výšková budova; diagrid; RFEM; vetknuté podpory; pružné podpory; vlastní tvary; spektrální analýza; časová analýza; dynamics; dynamic analysis; seismicity; high-rise building; diagrid; RFEM; fixed supports; flexible supports; modal shapes; spectral analysis; time analysis