Nezávislé zavěšení vozidel - Fáber, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Práce obsahuje přehled nezávislých zavěšení kol vozidel. Je zde uvedeno porovnání závislého s nezávislým zavěšením kol. V práci je proveden rozbor jednotlivých typů zavěšení kol. Zavěšení jsou zobrazena v obecné podobě a propruţena, aby byla objasněna jejich charakteristika. Jsou zde vysvětleny konstrukční řešení jednotlivých typů náprav, nastíněny jsou jejich výhody a nevýhody.

The thesis contains an overview of the independent suspension of vehicle wheels. There is a comparison of the independent suspension with the dependent one. In the thesis, there are shown the different types of the suspension in the general form which are sprung to explain their characteristics. The structural design of the vehicle is explained with their advantages and disadvantages.
Vehicle Independent Suspension
Keywords: Nezávislé zavěšení; tuhé zavěšení; náprava.; Independent suspensions; dependent suspensions; axles.