Umělá inteligence (AI ) v architektuře - Rubáč, František (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Práce se primárně zabývá tématem AI a jejího využití v architektuře. V práci se zprvu zabývám AI v širším měřítku, poté uvedu jednotlivé možnosti využití AI v architektuře. Popisuji teoretické využití AI a tento popis doprovázím praktickými příklady. Poté se zaměřuji na organickou architekturu a na generování organických fasád a budov. Ke konci práce ukáži výsledky své práce na vygenerovaných výstupech a modelech.

The thesis primarily deals with the topic of AI and its use in architecture. In the thesis I first discuss AI in a broader context, then I present the different possibilities of using AI in architecture. I describe the theoretical use of AI and accompany this description with practical examples. I then focus on organic architecture and on generating organic facades and buildings. Towards the end of the thesis I will show the results of my work on the generated outputs and models.
Artificial Intelligence in architecture
Keywords: Umělá inteligence (AI); architektura; Strojové učení; CycleGAN; Pix2pix; dataset; Fasáda; kreativita AI; autorství AI; Artificial Intelligence; architecture; Machine Learning; CycleGAN; Pix2pix; dataset; Facade; AI creativity; AI authorship