Stanovení viability u kultivovaných buněk pomocí fluorescence - Tichý, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá možnostmi měření viability kultivovaných živočišných buněk pomocí jejich barvení flourescenčními indikátory. A to calceinem AM a ethidium homodimerem-1. Jsou zde také uvedeny podmínky a možnosti kultivace živočišných buněk. Dále byly vytvořeny programy v Matlabu pro detekci viability zvolenými metodami.

This work is aimed to explain to possibilities of measuring viability of cultivated animal cells by staining cells with fluorescent probes. Flourescent probes described in this work are calcein AM and ethidium homodimer-1. There are also mentioned conditions and possibilities of cell cultivation. Additionaly there were created programs for cell´s viabillity detection in Matlab.
Measurement of cultivated cells' viability with fluorescence
Keywords: Flourescenční mikroskopie; kultivace buněk; viabilita buněk; calcein AM; ethidium homodimer-1; intracelulární esterázová aktivita; Flourescence microscopy; cell cultivation; cell viability; calcein AM; ethidium homodimer-1; intracellular esterase activity