Implementace datového standardu při tvorbě informačního modelu stavby - Řezníčková, Eliška (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Tato práce se zabývá v první části skenováním mobilním skenerem s technologií SLAM a vyhodnocuje přesnost naměřených dat. V druhé části popisuje aplikací požadavků Datového standardu staveb vydaného Českou agenturou pro standardizaci na infomační model jednoho z pater Ústavu geodézie. Výsledky obou částí jsou patřičně vizualizovány a okomentovány.

This thesis is divided into two main parts. The first part focuses on mobile scanning using SLAM technology and evaluates the accuracy of the acquired data. The second part describes the application of the requirements of the Czech Construction Data Standard, issued by the Czech Agency for Standardization, to the information model of one floor of the Institute of Geodesy. The results of both parts are appropriately visualized and commented on.
Information Modelling
Keywords: Laserové skenování; BIM; DSS; ČAS; Trimble RealWorks; CloudCompare; Revit; Dynamo; sdílené parametry; Laser scanning; BIM; DSS; ČAS; Trimble RealWorks; CloudCompare; Revit; Dynamo; shared parameters