Zdroj nosného kmitočtu pro přenosný simulátor radiolokačních signálů - Filip, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Tato práce se zabývá rozborem a řešením zdroje nosného kmitočtu pro přenosný simulátor radiolokačních signálů. Tento simulátor je přeladitelný v kmitočtovém pásmu 2 GHz až 18 GHz, proto je pro oscilátor tohoto zdroje použit YIG oscilátor pro své velmi velké kmitočtové přeladění. Na výstupním konektoru SMA je simulátor schopen dodávat výkon až 1W, propojkou lze tento signál přivést na interní anténu. Pro dosažení tohoto výkonu bude použitý polovodičový zesilovač.

This thesis deals with the analysis and solution source for carrier frequency generator for portable radar signal simulator. This simulator is tunable in the frequency range from 2 GHz to 18 GHz and as it´s frequency source generator is used YIG oscillator for its very high frequency realignment. Simulator provides output power up to 1W on the SMA connector which can be connect to internal antenna by using jumper cable. To achieve this output power will be used by semiconductor amplifier.
Carrier Frequency Generator for Portable Radar Signal Simulator
Keywords: YIG; oscilátor; simulátor; radiolokace; YIG; oscillator; simulator; radiolocation