Restaurace Chalupa - Pavíčková, Kristina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Hlavním předmětem této diplomové práce je návrh projektová dokumentace pro stavební povolení nové restaurace Chalupa. Objekt je situován v areálu kempu obce Mořkov. Restaurace je navržena jako částečně podsklepená dřevostavba s jedním nadzemním podlažím. Nadzemní podlaží tvoří dvě hlavní části: část restaurace a část kuchyně. Rovněž se zde nachází kancelář, pokoj pro personál nebo hygienická zařízení pro zaměstnance i zákazníky. Svislé nosné i nenosné konstrukce jsou tvořeny z CLT panelů a střecha je sedlová, tvořena vazníky. Vodorovná nosná konstrukce nad podsklepenou částí je tvořena z železobetonu. Tepelná energie je zajištěna kotlem na pelety, které jsou dodávány z exteriéru do suterénu. Výměnu vzduchu zajištuje VZT jednotka. Na stínění byly použity venkovní žaluzie. Třetí část je facility management plán pro tento objekt. K tvorbě projektu byl použit software AutoCAD.

The main aim of this master’s thesis is to elaborate the project documentation of a new restaurant Chalupa. Building is situated in area of the local camp on the edge of the town called Mořkov. The building has one above-ground floor and a partial basement. On above-ground floor, there are two main parts: restaurant and kitchen. Then there are also private room and sanitary facilities for both customers and staff. The building is designed as a CLT superstructure and has a gable roof. The vertical loadbearing structures and non-loadbearing walls are designed of CLT panels. The horizontal loadbearing structures are designed of reinforced cast-in-place concrete slab. Heating energy is supplied by pellet boiler. Ventilation is provided by air conditioning unit. Shading is provided by external louvers. In the third pard, I am creating the facility management plan for this building. The project and visualizations were carried out in the Autocad program.
Restaurant chalupa
Keywords: Restaurace; dřevostavba; sedlová střecha; částečně podsklepený; CLT panely; pelety; vzduchotechnika; Autocad; A restaurant; wooden house; saddle roof; CLT panels; partila basement; pellets; air conditioning; AutoCAD