Výroba odvíčkovací vaničky - Čudová, Monika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Práce předkládá návrh technologie výroby výtažku – vaničky z nerezového plechu jakosti 17 240. Na základě literární studie problematiky hlubokého tažení a výpočtů bylo navrženo tažení v nástroji s přidržovačem. Tažidlo využívá normalizovaných komponent a je řešeno formou stojánku upnutého na hydraulickém lisu CYS 320, s nominální tažnou silou 3200 kN. Tažník a tažnice jsou vyrobeny z vysoce legované oceli jakosti 19 573 tepelně zpracované podle výkresové dokumentace.

The project elaborated design of technology production of the extract - tray made of stainless steel 17 240. Based on literary study of deep drawing together with calculations, was designed drawing in instrument with holder. The drawing instrument make use of standardised components and it is solving forms to make up stand fitting to hydraulic press CYS 320, with nominal tensile force 3200 kN. Drawing punch and drawing die are produced from high alloyed steel 19 573 heat-worked according to drawing documentation.
Production of uncapping tray
Keywords: Ocel 17 240; tváření; tažení; nerotační součást; hydraulický lis; Steel 17 240; forming; deep drawing; non-rotational part; hydraulic press