Správa workflow v informačních systémech - Dvořák, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2025)
Cílem této práce je prozkoumat a seznámit se s nástroji pro řízení procesů a tvorbu workflow. V důsledku provedené analýzy poté vybrat vhodný nástroj a vytvořit demonstrační aplikaci. Na základě dostupných informací byla aplikace postavena na platformě jBPM. Vytvořené řešení poskytuje autentizaci díky službě Keycloak, přihlášenému uživateli umožňuje vytvářet procesy, plnit úkoly a pracovat s historií procesů. Přínosem této práce je porovnání open-source nástrojů a ukázka systému založeného na jednom z nich. Aplikace může sloužit jako výchozí bod pro další zkoumání, případně pro aplikace většího rozsahu.

The aim of this work is to explore and become familiar with tools for process management and workflow creation. As a result of the analysis, then select a suitable tool and create a demonstration application. Based on the available information, the application was built on the jBPM platform. The created solution provides authentication thanks to the Keycloak service, allows the logged-in user to create processes, perform tasks and work with the history of processes. The benefit of this work is a comparison of open-source tools and a demonstration of a system based on one of them. The application can serve as a starting point for further research, or for larger-scale applications.
Workflow Management in Information Systems
Keywords: Workflow; jBPM; Keycloak; Open-source; REST API; Jakarta EE; Řízení obchodních procesů; Docker; Workflow; jBPM; Keycloak; Open-source; REST API; Jakarta EE; Bussiness Process Management (BPM); Docker