Design, construction, and control of an omnidirectional robot - Kuteš, Eduard (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Bakalárska práca sa zaoberá návrhom všesmerového robota s tromi sférickými kolesami. Hlavným cieľom práce je navrhnúť konštrukciu robota, realizovať jeho zostavenie, implementovať riadiace algoritmy na dosiahnutie presného manévrovania v priestore s využitím Arduina ako riadiacej jednotky a následne vykonať testovanie v reálnej prevádzke. Pre modelovanie mechanických častí robota bol využitý program Autodesk Inventor, pričom softvérová časť bola implementovaná v prostredí Arduino IDE (C/C++), Python a MATLAB.

This bachelor thesis focus on the design of an omnidirectional robot equipped with three spherical wheels. The primary objective of this project is to design the robot's structure, assemble its components, implement control algorithms to achieve precise maneuvering, and utilise Arduino as a control unit. The subsequent phase will involve testing in real operation. The mechanical components of the robot were modelled using Autodesk Inventor, while the software element was implemented in Arduino IDE (C/C++), Python and MATLAB.
Design, construction, and control of an omnidirectional robot
Keywords: všesmerový robot; sférické koleso; Arduino; PID; omnidirectional robot; spherical wheel; Arduino; PID