Materiál pro výrobu části světlometu osobního automobilu - Král, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Cílem předložené práce je pojednat o vlivech vnějšího prostředí, speciálně slunečního záření, na přední světlomet osobního automobilu a o odezvě materiálu na toto zatížení. Práce pochází z prostředí automobilového průmyslu. Světlomety a všechny jejich součásti musí splňovat požadavky na kvalitu, spolehlivost a bezpečnost.

The aim of the presented work is to discuss the effects of the external environment, especially solar radiation, on the headlamp of a passenger car and the response of the material to this load. The work comes from the automotive industry environment. Headlamps and all their components must meet the requirements of quality, reliability and safety.
Material for Part of Automobile Headlamp
Keywords: přední světlomet; sun load efekt; vnější vlivy; headlamp; sun load effect; effects of the external environment