Cermety a jejich efektivní využití - Hanousek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá cermety jako nástrojovým materiálem. V úvodní části práce jsou uvedeny druhy, výroba, značení a vlastnosti cermetů. V hlavní části jsou pak představeny cermety v sortimentu výroby nejvýznamnějších světových producentů ná-strojů a nástrojových materiálů. V závěru práce je shrnuto hodnocení řezivosti nástroje a doporučené pracovní podmínky pro efektivní využití cermetů.

This thesis deals with cermets as a tool material. In the Preamble, the types, production, labeling and properties of cermets are analyzed. The main part of the thesis introduces cermets in the range of manufacturing by the world leading producers of tools and tool materials. The Conclusion of the thesis summarizes the evaluation of tool cutting abilities and recommended working conditions guaranteeing the efficient use of cermets.
Cermets and theirs effective use
Keywords: Cermety; vlastnosti; výrobci; užití; řezné podmínky.; Cermets; properties; producers; usage; cutting conditions.