Sportovně relaxační centrum v Havlíčkově Brodě - Bočková, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Diplomová práce řeší projekt sportovně relaxačního centra v Havlíčkově Brodě v ulici Ledečská na parcelách č. 561/1 a 664/17, které jsou mírně svažité. Objekt je nepodsklepený se 2 nadzemními podlažími. Obvodové nosné stěny jsou navrženy z keramických tvárnic, doplněné kontaktním zateplovacím systémem podle zásad ETISC. Budova bude založena na základových pasech z prostého betonu. Vodorovné nosné konstrukce budou provedeny z předpjatých stropních panelů Spiroll. Objekt je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou. První nadzemní podlaží tvoří sportovní část, nachází se zde velká a malá posilovna, crossfit sál, 3 cvičební sály pro skupinové lekce a 2 squashové kurty. Je možno využít také venkovní workoutové hřiště, které je přístupné z posilovny. Blízko vstupu se nachází také bufet. Druhé nadzemní podlaží slouží k relaxaci, je zde solná jeskyně, saunový svět s 5 různými saunami (finské i parní) a vířivkou. Součástí sauny je také ochlazovací bazének. Návštěvníci mohou využít také venkovní odpočívárnu s ochlazovacím jezírkem. Dále je na podlaží také masérna, pedikúra/manikúra, solárium a také prodejna sportovních potřeb.

This diploma thesis deals with a project of an sports relaxation centre in Havlíčkův Brod Ledečská street on plots no. 561/1 and 664/17 that are slightly sloping. The building is non-basement with 2 above-ground floors. The exterior load-bearing walls are made of clay blocks complemented with thermal insulation system according to ETICS. The building foundations are designes as strip foundations from concrete. Horizontal load-bearing structures will be made of prestressed concrete floor slab Spiroll. The building is roofed with a warm flat roof. First ground floor consists of sport part, there are big and small gym, crossfit excercise hall, 3 excercises halls for group lessons and 2 squash courts. It is also possible to use workout playground which is approached from the gym. There is also a buffet near the entrance. Second ground floor serves for relaxation, there are salt cave, sauna world with 5 different saunas (Finnish and also steam) and Whirlpool. The sauna world has also a cooling pool. Visitors can also use the outdoor rest area with a cooling pond. There are also a massage room, pedicure/manicure, solarium and sports shop.
Sports relaxation centre in Havlíčkův Brod
Keywords: Sportovně relaxační centrum; Havlíčkův Brod; ETICS; Spiroll; nepodsklepený objekt; jednoplášťová plochá střecha; základové pasy; balkon; výtah; hliníková okna; venkovní žaluzie; podestový izoblok; iso nosník; dřevěný obklad; posilovna; cvičební sál; squash; workoutové hřiště; bufet; solná jeskyně; sauna; vířivka; masérna; pedikúra/manikúra; solárium kancelář; prodejna; Sports relaxation centre; Havlíčkův Brod; ETICS; Spiroll; non-basement building; warm flat roof; strip foundations; balcony; lift; aluminium windows; louvres; landing isoblock; iso beam; timber cladding; gym; excercise halls; squash; workout playground; buffet; salt cave; sauna; Whirlpool; massage room; pedicure/manicure; solárium; office; shop