Projekt podzemních garáží v Brně - Hájek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Projekt je zaměřen na chování a dimenzování nosných prvků monoliticky betonované konstrukce. Byl proveden i návrh a posouzení založení objektu. Desky jednotlivých podlaží jsou podrobně nadimenzovány. Veškeré výpočty jsou provedeny v souladu s Eurokódem 2. Součástí práce je výkresová dokumentace.

The goal of the project is behaviour and dimensioning of selected monolithic concrete structure elements. Design and assessment of the building foundation was made. Slabs of the floors are dimensioned in detail. All computations are made in accordance with Eurocode 2. Drawing documentation is part of this project.
Design of underground garage in Brno
Keywords: monolitická betonová deska; hlavice; stěny; zatížení; vnitřní síly; ohyb; protlačení; kotevní délka; kotevní přesah; sloup; pracovní diagram; konstrukční uspořádání výztuže; piloty; geologický profil; deformace; nesoudržná zemina; podzemní stěna; aktivní tlak; pasivní tlak; armokoš; Monolithic concrete panel; head; walls; loading; internal forces; bending; extrusion; anchorage length; anchorage lap; column; operativ diagram; detailing of reinforcement; piles; geologic relief; deformation; incoherent earth; hypogean walls; active stress; passive stress; trussed bag