Jabber bot ovládaný přes REST API - Stískala, Viktor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato bakalářská práce popisuje implementaci a využití bota ovládaného přes REST API a komunikujícího prostřednictvím XMPP protokolu. Aplikace je navržena s ohledem na minimální náročnost na systémové prostředky, možnosti rozšíření a škálování, čímž je zajištěna možnost napojení na neomezený počet uživatelů. Práce rovněž obsahuje stručný popis vlastností XMPP protokolu, který je základním stavebním kamenem celé aplikace. V dalších kapitolách je popsána implementace webové aplikace demonstrující chování bota a také možnosti rozšíření.

This bachelor’s thesis describes the implementation and use of Jabber bot controlled via REST API. The application is designed to meet the minimal demands on system resources, extensibility and scalability thus providing the ability to accept connections from an unlimited number of users. The work also contains a brief characterization of XMPP protocol, which is the cornerstone of the entire application. In subsequent chapters is described the implementation of a web application demonstrating the bot behavior and also the possibility of further extensions.
Jabber Bot Remoted by REST API
Keywords: XMPP; Jabber; Python; Vzdálené ovládání; REST API; XMPP; Jabber; Python; Remote control; REST API